Wrocławskie neony, które do tej pory zdobiły podwórko przy ulicy Ruskiej, zniknęły. Wszystko za sprawą remontu w ramach projektu Przestrzeń dla Kultury. Planowo prace powinny zakończyć się we wrześniu.

Remont podwórka przy ulicy Ruskiej w ramach projektu Przestrzeń dla Kultury to dla miasta koszt rzędu 750 tyś złotych. Całość została już odnowiona, budynki zyskały nową elewację, wymieniono też kostkę brukową. Nowością ma być przestrzeń rekreacyjna z drugiej strony Surowca. Znajdować się tam będzie miejsce na zabawę dla dzieci oraz na eventy dla starszych. Planowo prace powinny zostać skończone we wrześniu. Wtedy też na elewację budynków ponownie trafią wrocławskie neony, które na czas remontu zostały umieszczone w jednej z kamienic przy ul. Ruskiej. Czekamy na ich powrót!

Galeria Neonów


Autor: Oliwia Stasiak
Zdjęcie: Instragram