Wege Festiwal po raz trzeci zagości we Wrocławiu. Po raz pierwszy jednak połączony został z Targami Kosmetyków Naturalnych EkoPiękno. W weekend 9 i 10 czerwca w zajezdni Dąbie przy ul. Tramwajowej będzie można zatem nie tylko spróbować wegańskich i wegetariańskich potraw, ale także kupić odzież bez dodatków skóry i futra, kosmetyki cruelty free, a także przyprawy, przetwory czy słodycze trudno dostępne w sklepach.

Wege Festiwal to targi kulinarne, na których znajdziemy potrawy niezawierające mięsa, ryb, owoców morza czy żelatyny, ale również lifestylowe. Jego celem jest uświadamianie nie tylko o kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, ale również o stylu życia. Jak mówią organizatorzy, wege to nie tylko jedzenie, ale również stan świadomości.

To już trzecia odsłona tego festiwalu odbywająca się we Wrocławiu, a jednocześnie ostatnia edycja przed wakacyjną przerwą. Ostatnia szansa w tym sezonie, by spróbować domowych potraw w wersji wege, bezmięsnych burgerów, zielonych koktajli czy wegetariańskich przysmaków z różnych kuchni świata.

Wśród wystawców będzie można spotkać blogerów oraz mistrzów kuchni z wege restauracji nie tylko z Wrocławia, ale i Warszawy, Katowic, Krakowa czy Poznania.

Uczestnicy imprezy, oprócz atrakcji kulinarnych, na stoiskach znajdą również odzież bez dodatków skóry i futra, książki, produkty dla dzieci czy naturalne, nietestowane na zwierzętach kosmetyki cruelty free.

Wege Festiwal 2018 rozpocznie się w sobotę o godz. 12.00, a zakończy w niedzielę o godz. 18.00. Wstęp wolny. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie wydarzenia.

 


Autor: Karolina Stachera
Grafika: oficjalna strona organizatora