Pasze De Heus – 3 powody, dla których warto na nie postawić
Pasze De Heus cieszą się ogromnym zaufaniem wśród rolników. Produkowane są przez holenderskie przedsiębiorstwo, które przywiązuje wagę do jakości wszystkich wytwarzanych karm dla zwierząt. Z jakich trzech powodów warto postawić na taką żywność? Podpowiadamy.
Pasze De Heus są idealnie zbilansowane
Wszystkie dostępne w sprzedaży pasze De Heus w Mońkach charakteryzują się głównie tym, że są idealnie zbilansowane pod kątem zdrowia zwierząt hodowlanych. Konkretna dawka pokarmowa w pełni pokrywa ich potrzeby żywieniowe. Wpływa na właściwy i efektywny rozwój oraz minimalizuje powstawanie różnorakich chorób.
Warto zauważyć, że pasze De Heus, jako jedne z nielicznych, są stosowane na szeroką skalę w profesjonalnych gospodarstwach i dużych zakładach hodowli zwierząt. Wszystko dlatego, że w ofercie rynkowej znaleźć można skondensowane mieszanki, które pozwalają tworzyć bardzo zindywidualizowane plany żywieniowe dla konkretnych gatunków krów, świń i innego inwentarza gospodarskiego.
Pasze De Heus bez GMO
Cechą wyróżniającą pasze De Heus jest także to, że przy ich wytwarzaniu używa się wyłącznie półproduktów bez GMO. Są to więc wyłącznie surowce bez modyfikacji genetycznych. Są one drobiazgowo weryfikowane, zanim trafią do właściwej produkcji. Dużą rolę w tej firmie odgrywa więc kontrola jakości, która dotyczy zarówno surowców, jak i już gotowych pasz, a nawet właściwego ich transportu. Komory, w których są one przewożone do dalszej sprzedaży lub pakowania, są dokładnie czyszczone.
Pasze De Heus są optymalnie rozdrobnione
Wyróżniającą cechą pasz De Heus jest także to, że są one optymalnie rozdrobione. Dzięki takiemu procesowi zwiększa się powierzchnia danej karmy, dzięki czemu zwierzę może je szybciej strawić. Enzymy trawienne działają w takim przypadku bardziej efektywnie. Taki posiłek jest zalecany zarówno dla zdrowych zwierząt, jak i tych, które mają różnorakie problemy z trawieniem, wynikające z określonej przypadłości. Nic więc dziwnego, że pasze De Heus stanowią główne zaopatrzenie gospodarstw rolnych.